KRBOVÁ KAMNA ROMOTOP

10.12.2011 11:21

Rozšiřujeme sortiment o krbová kamna firmy Romotop.Nabízíme několik desítek typů teplovzdušných krbových kamen s obložením plech,kámen,kachle a keramika.Některá krbová kamna mohou být osazeny teplovodním výměníkem.Dále malá kachlová kamna s tepelnou akumulací a kamnové krbové vložky s možností připojení akumulačních prstenců nebo tahového systému Ortner.

 

Krbová kamnová vložka s teplovodním výměníkem

 

Kompletní nabídku najdete na Našem E-SHOPU.

Charakteristika krbových vložek Dynamik

Dnešní neustále rostoucí ceny energií a zvyšující se nároky na ekonomiku provozu u všech domácích spotřebičů se promítají také do oblasti vytápění domácností pomocí krbů. Tato skutečnost nás přivedla k myšlence zabývat se vývojem a konstrukcí nové generace krbových vložek.

Různé varianty krbových vložek KV025 nabízí široké možnosti využití v moderních, klasických i rustikálních krbových obestavbách.

Díky velkoplošnému prosklení krbové vložky si můžete vychutnávat příjemnou sálavou energii a teplo plápolajícího ohně v jeho plné kráse.
Stále čisté sklo krbových dvířek je jednou z výhod důmyslného rozvedení vzduchů do prostoru krbové komory, topeniště, a umocňuje celkový dojem z pohledu do hořícího krbu. Krbové vložky modelových řad KV025A a KV025F se díky svému vysokému, štíhlému a přiměřeně hlubokému topeništi výtečně hodí především pro menší, ale výkonné krby u zákazníků s nedostatkem prostoru v interiéru.

Speciální konstrukce umožňuje citlivou regulaci výkonu v rozmezí 2-14 kW! Krbové vložky řady DYNAMIC jsou konstruovány z kvalitní litiny v kombinaci se speciální silnostěnnou ocelí CORTEN A, která svým jedinečným chemickým složením vykazuje mnohem lepší korozivzdorné a žáruvzdorné vlastnosti než materiály běžné jakosti (viz přiložená tabulka).

Komora je vyložena kvalitními šamotovými deskami, které udržují ve spalovací komoře vysokou a stálou teplotu, důležitou pro kvalitní sekundární spalování.

Korpus krbové vložky je svařovaný, což zaručuje vysokou a dlouhověkou těsnost komory důležitou právě pro kvalitní proces spalování a především pro jeho účinnou regulaci.

Rám dveří, dvířka, dno topeniště, rošt, zarážka jisker, kopule a hrdlo kouřovodu se spalinovou klapkou jsou vyrobeny z kvalitní litiny.

Popelník je vyroben z korozivzdorného materiálu ELO-ZN (popel je silně alkalický a agresivní). Jímka popelníku je součástí korpusu a je hermeticky těsná. Popelník je vybaven důmyslným víkem s jednoduchým zaklapovacím mechanismem pro snadnou bezprašnou manipulaci při vynášení popela a vybírá se přes odklápěcí litinový rošt topeniště.

Stavitelné nohy podstavce umožňují nastavení jeho výšky v rozmezí 300 – 450 mm.

Úchyty po stranách krbové vložky usnadňují manipulaci při jejím ustavování.

Použité materiály zaručují dlouhou životnost krbové vložky, a to nám umožňuje poskytovat záruku 7 let na korpus! Prodloužená záruka je však podmíněna.

Moderní systém sekundárního spalování EEEC (Economy – Ecology - Emission Control) zajišťuje vysokou účinnost spalování (až 85%) a ekonomiku provozu. Splňuje ty nejpřísnější evropské normy a emisní limity! Tento systém spalování je výsledkem dlouholetého vývoje a profesionální práce v konstrukci krbových spalovacích komor u krbových kamen a krbových vložek ROMOTOP.

Do komory modelových řad KV025 A, F, L a M neustále proudí cca 5% z celkového objemu vzduchu pro hoření – tzv. bezpečnostní vzduch. Ten zabraňuje vzniku výbušné směsi při možném neodborném ovládání (zamezení) přísunu vzduchu v prvních etapách spalovacího procesu. Bezpečnostní vzduch proudí přes klapku ovládání sekundárního vzduchu. Primární vzduch je regulován na 100%, což při jeho zastavení způsobuje, že má krbová vložka vlastnosti bezroštového topeniště s jímkou a popelníkem.

Krbové vložky DYNAMIC jsou určeny výhradně ke spalování dřeva a dřevěných briket. Doporučujeme kvalitní palivo s vlhkostí pod 20%. Čerstvé a nedostatečně vysušené dřevo je příčinou vysokého obsahu emisí ve spalinách. Na stěnách komory, na skle, na kouřovodech a v komíně se potom usazují těžké saze a tvoří se dehet. Vysoký obsah vody v palivu zároveň stále ochlazuje proces spalování a výrazně tak snižuje jeho kvalitu a účinnost.

Vysoká teplota spalin umožňuje za krbovou vložku nainstalovat tepelné a akumulační výměníky, což následně zvyšuje účinnost celého krbu, a tím dochází k maximálnímu využití energie z paliva.

CPV – Centrální Přívod Vzduchu
(varianty KV 025 F, KV 025 L a KV 025 M)
umožňuje přivádět do spalovací komory krbové vložky vzduch pro hoření z exteriérů, předsíní a technických místností. Krbové vložky s CPV nejsou závislé na množství vzduchu ve vytápěném prostoru, neodebírají mu jeho přirozenou vlhkost, nesnižují kvalitu vzduchu a obsah kyslíku v interiéru. Přispívají tak nejen k udržení příjemného klimatu Vašeho domova, ale také snižují náklady na energii (nespotřebovává se v domě již jednou ohřátý vzduch).
Krbová vložka s CPV je velmi vhodná pro stavby krbů v nízko-energetických domech.

Elektronická regulace hoření navíc přináší možnosti, jak prodloužit proces hoření a interval přikládání, zvýšit bezpečnost provozu a zamezit neekonomickému topení a přetápění krbu (klapka centrálního přívodu vzduchu je ovládaná řídicí jednotkou a servomotorem v závislosti na momentální fázi hoření a výstupní teplotě spalin).

Krby s KV 025 chrání rodinný rozpočet, zdraví nás i našich dětí, a zároveň se podílí na vytváření příjemné atmosféry spokojeného domova.

 

  • kamnová vložka pro trvalý akumulační provoz s tahovými systémy
  • dvojité prosklení
  • bezroštové topeniště
  • natáčecí kopule
  • provoz s automatickou regulací
  • CPV = centrální přívod vzduchu
  • certifikováno pro dotační program Zelená úsporám


 

 

Výška 1439 mm
Šířka 492 mm
Hloubka 830 mm
Hmotnost 285 kg
Jmenovitý výkon 25 kW
Výkon teplovodního výměníku 4-10 kW
Průměr kouřovodu 180 mm
Průměr CPV 120 mm
Tah 12 Pa
Účinnost 87 %

Zpět

Vyhledávání

Krby Dvořák kamnářství

Krby